× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Červec nopálový

Více
#1 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Červec nopálový
Ono je to všechno o penězích a o snaze chtít něco změnit. Asi kdyby si na to výrobci potravin zvykli, nebo k tomu byli donuceni, tak by to bylo lepší. Protože by to brali za standard, ale slyšela jsem, že my češi spíš upřednostňujeme hezké bydlení, auto, dovolenou, a je nám pak víc jedno, co jíme, takoví Italové víc tlačí na pilu co se jídla týče.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Schwabka
  • Avatar uživatele Schwabka Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Červec nopálový
Já myslím, že asi ano, že v tom budou spíš ty peníze. Řepa by se asi musela vypěstovat, o broučka se starat nemusí. Kdyby se vzala jen ta barva z řepy bez zápachu, tak to nevím jestli by šlo, na chemii moc nejsem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Červec nopálový
Myslíte si, že by tam ty děti poznali chuť červené řepy? Já teda nejsem chemik, ale myslím si, že to snad ne, pokud vytahnou jenom extrakt barvy, tak by to snad nemělo být poznat. Mě napadá, jestli v tom není jejich pohodlnost, a taky peníze, jestli třeba ten extrakt z červený řepy nevyjde pro výrobce dražší. Co myslíte?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Schwabka
  • Avatar uživatele Schwabka Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#4 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Červec nopálový
To je otázka, kterou si kladu i já a asi i další normálně a logicky uvažující lidé. Bohužel, tento svět je tak nějak obrácen na ruby a tak se dělají tyhle divné věci. Červenou řepu bych brala i já. Možná je to tím, že by pak došlo vlivem řepy ke změně chuti (bonbony by chutnaly po řepě) a brouček je bez chuti a bez zápachu? To je jediný důvod, který mě napadá. Ale i tak si myslím, že by to šlo i bez broučka, kdyby se chtělo (ovšem musel by chtít hlavně spotřebitel, a i o tom to je)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#5 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Červec nopálový
Slyšela jsem, že červené barvivo se mnohdy dělá z tohoto chudáka broučka. Proč ale chudák brouček, který opravdu pro naše tělo není moc zdravý, není nahrazen přírodním barvivem, například z červené řepy, která zdraví prospěšná je a konečně by ji děti do sebe dostávaly, aniž by to věděly. Proč to tak nejde?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

 

  • Schwabka
  • Avatar uživatele Schwabka Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
- #6 od Schwabka
Červec nopálový vytvořil uživatel Schwabka
Červec nopálový je krásný červený brouček, jehož osud je ovšem neveselý. Je sbírán, sušen a rozemílán, aby byl poté použit do našich oblíbených jídel jako barvivo E 120 (které je, mimochodem, ne příliš zdraví prospěšné) a měli jsme krásné červené bonbony, jogurty a další pochutiny. Být to na mě, klidně to budu mít méně červené a bez broučka.

Tohoto broučka jíme v jogurtech, sušenkách i bonbonech!
Poslední změna: uživatelem Schwabka. Důvod: špatně vložený odkaz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.