× Diskuze o nemocech

Snižte riziko cukrovky, infarktu a nemocí srdce!

Více
#1 od marjenka
Taky si myslím, že když se to bere nebo užívá v malém množství, tak to na nic špatného nebude, ale je jasné, když je všeho s mírou, tak je to pro tělo zdravější, než když se člověk někde ožírá nebo přejídá, tak to je vždycky pro tělo velká zátěž, to je jasné.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#2 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Snižte riziko cukrovky, infarktu a nemocí srdce!
Je pravda, že naše typická česká kuchyně asi moc netučná nebude, takže naše oblíbené vepřo, knedlo a zelo nás před civilizačními chorobami moc neochrání. Na druhé straně máme výborné víno, jablka, česnek - ten dovezený z Číny je úplně o ničem, protože nemá ani chuť, ani tolik pčinných láte,

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od Schwabka
Slyšela jsem názor, i od odborníků, že jedno pivo nebo sklenka vína (bílého či červeného) zdraví neškodí. Ale zase, jako všechno je to individuální. Celkově se mi středomořská strava, dle výčtu zde, jeví jako zdravější než česká kuchyně, to ano :) Takové knedlo vepřo zelo k prevenci infarktu asi moc nepřispívá.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#4 od marjenka
Tak bílé vínko si dám, ale počerveném mě pálí žáha, takže se mu radši vyhýbám. Dám si ale ráda po dobrém obědě pivo, tak to sice nebude tak zdravé, ale třeba chmel v něm je pro zdraví taky dobrý. Saláty si dělám, ale svoji zeleninu nemám, takže si ji musíme kupovat.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#5 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Snižte riziko cukrovky, infarktu a nemocí srdce!
Sama se ráda odměním skleničkou dobrého červeného vína. A středomořskou stravu včetně ryb mám velmi ráda. Také se snažím k ní vést své děti - do salátů používám olivový olej a snažím se přidávat aspoň po kouscích česneku do různých jídel, tady bohužel narážím na odpor svých dětí.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

 

Více
#6 od marjenka
Tak to teda jím středomořské jídla, ani o tom nevím. Protože teď v létě teda jím dost zeleniny, už se těším na rajčata, taky si ke všemu dávám česnek a cibuli. O rybách ani nemluvě, tak doufám, že se mi ty hrozné nemoci vyhnout.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#7 od manufaktura
Snižte riziko cukrovky, infarktu a nemocí srdce! vytvořil uživatel manufaktura
To by bylo příjemné - ale jak? Podle odborníků přechodem na středomořskou stravu snížíme vznik cukrovky narozdíl od diety od tuků o jednu polovinu. A to tím, že užíváme olivový olej, hodně ovoce, zeleniny a luštěniny, nahradíme červené maso bílým a zároveň snížíme jeho spotřebu. Používáme rajčata, česnek a cibuli, omezíme máslo, smetanu, cukry a slazené nápoje. Za to si ale můžeme dopřáte denně skleničku červeného vína.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.