× Diskuze a fórum o bylinkách

Pozor na slivoň

Více
#1 od skolka
Odpověděl skolka pro téma Pozor na slivoň
Tak opravdu se jedná o ty malé trpké plody, které jsem si prve myslela. Ani by se jich moc sníst nedalo, protože si ještě pamatuju, jak svíraly pusu, když jsem se snažila sníst jednu jedinou. A kyselina kyanovodíková je celkem síla, asi jí tam ale moc nebude, že? To se po vaření vypaří?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#2 od manufaktura
Pozor na slivoň vytvořil uživatel manufaktura
Pokud si na jejích plodech chcete pochutnat plnými hrstmi, pak byste měli vědět, že pokud je budete jíst čerstvé a ve velkém počtu, mohou být i jedovaté, obsahují kyselinu kyanovodíkovou, která je ve větším množství pro lidský organismus jedovatá. Pokud ale trnky převaříme, pak se dají normálně jíst.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.