× Diskuze a fórum o bylinkách

Křen

Více
#1 od skolka
Odpověděl skolka pro téma Křen
Křen má u nás rád hlavně manžel, který si jej dává tam, kam může, takže když jsem včera dělala salát z červené řepy, tak se durdil, že jsem tam místo málo výraznýžch jablek měla dát křen, který je štiplavý a také mu daleko lépe voní, než jenom obyčejná jablíčka. Křen máme domácí, takže píše.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#2 od manufaktura
Křen vytvořil uživatel manufaktura
Křen neboli lidově chřen, křín či latinsky Armoracia rusticana je rostlina, u které se používá její kořenová část, a to kvůli hořčinné silic a glykosidům gluconasturiinu a sinigrinu, také má hodně vitaminu C a draslíku. Křen je typický svou výraznou štiplavou chutí a také vůní, které mnohým imponuje, jiné odrazuje.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.