× Diskuze a fórum o bylinkách

Ricinový olej

Více
#1 od skolka
Odpověděl skolka pro téma Ricinový olej
Tak o ricinovém oleji jsem už slyšela, používá se hodně do kosmetiky a nevěděla jsem, že je z jednoleté rostliny skočce obecného, který se pěstuje ve Středomoří. Aha, takže se musí tepelně upravit, aby se zbavil jedovatosti, to jsem netušila, i když to platí pro hodně blyin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Více
#2 od admin
Ricinový olej vytvořil uživatel admin

Ricinový olej se dá úspěšně používat nejen jako kosmetický produkt, ale především dokáže v mnoha směrech pomoci našemu zdraví. Získává se lisováním z plodů skočce obecného, jemuž se také někdy přezdívá „ricinovník“. Skočec obecný je jednoletá rostlina, která se pěstuje hlavně v oblasti Středomoří. Je sice pravda, že jeho plody jsou jedovaté – ale po tepelné úpravě tomu tak již není. Ricinový olej lze zakoupit v tuzemských lékárnách a eshopech, jeho cena se pohybuje mezi jednou a dvěma stokorunami za 200 mililitrovou lahvičku.

Číst více ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.