Stévie sladká, přírodní sladidlo
"/>
× Diskuze a fórum o bylinkách

Stévie sladká, přírodní sladidlo

Více
#1 od dragulova
Za mně doporučuji vyzkoušet i čekankový sirup viz zde www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy který používám už asipůl roku

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Umělá sladidla.. jee to je něco odporného a odporně nezdravého. Tedy až na jeho přítomnost v cole light, to je vyjímka :D Ten cukr je aspoň přírodní, tak co proti němu všichni mají? :D Ale vyřešit to poměrem 50:50, bílý cukr:stévie - to by bylo asi dobré.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od manufaktura
To Japonsko je před námi opravdu hodně dopředu, je neuvěřitelné, že stévie dokáže v Japonsku nahradit až padesát procent spotřeby cukru a devadesát procent umělých sladidel. Z nich bychom si měli vzít příklad, protože zvlášť umělá sladidla jsou nezdravá a o bílém cukru se dá říct něco podobného.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#4 od Schwabka
Zajímavý článek. Ne že bych o stévii nikdy před tím neslyšela, ale nebylo to tak do detailů. Možná si ji koupím a vyzkouším. I když kdo ví za pár let s čím se přijde, když by se jí konzumovalo moc, třeba by se našly i negativa. Asi všeho s mírou, pestrá strava je základ :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#5 od manufaktura
O stévii už jsem slyšela asi před rokem, ale zatím se mi ji nepodařilo sehnat. Chtěla jsem zkusit její sladkost, která je prý daleko větší, než jakou známe z bílého cukru. A taky mě láká, že nemá kalorie a navíc je ještě zdravá, už se na ni těším.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#6 od Dorothea
No ta její chuť je trošku divná, není to jak cukr. Je taková trošku nahořklá. Dávám si ji třeba i do čaje a není to ono. Použila jsem ji i párkrát na pečení a do pudinku a chutnalo to trochu jinak. Ale tak asi záleží na každém člověku,kamarádka si jejích chuť ndokáže vynachválit.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#7 od kvesla
Ešte by som sa chcela opýtať, či jej použitie nezmení výrazne chuť jedla?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#8 od kvesla
To je zaujímavé. Musím to vyskúšať.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#9 od Rex
Právě zkoušíme s ženou doma stevii pěstovat, tak doufám, že se nám podaří:)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#10 od Alena
Tak jsem jí také vyzkoušela a jeto opravdu báječná bylinka ta stevie:)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Více
#11 od admin

Tato bylina s českým názvem stévie sladká (stevia rebaudiana)je také velmi dobře známá pod označením „sladká nebo cukrová tráva“. S trávou ani travinami jako takovými ovšem nemá nic společného. Jedná se o trvalku, která běžně dosahuje výšky až 80cm. Charakteristické jsou její lístky, které svým uspořádáním rostou protistojně. Celá rostlina je v mládí jemně ochlupená světlými chloupky. V období květu není tato bylina nijak nápadná.

Číst více ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.